Vad innebär modern retro?

Modern retro är en stil där gammalt helt enkelt blir till nytt igen när man väljer att blanda olika sorters material och detaljer som användes förr men som även används idag. Inom stilen modern retro är möbler från 50-70 talet populära, och material så som teak, plast och jakaranda är vanligt förekommande. Här blandas gärna olika fynd som man funnit på loppis tillsammans med olika designklassiker. Färgerna är mer dova så som petrolblått, senapsgult och mossgrönt.

Vad innebär inredning med klassisk stil?

När det gäller klassisk inredning används oftast mer jordnära och harmoniska färger. Möbler i Howardstil, randiga textilier, med kristallkronor förekommer ofta. Ibland är trämöblerna vitmålde eller så har de ett utseende som ger ett mer rustikt intryck. Inom den klassiska stilen följer detaljer så som bordslampor och speglar, gärna också metaller så som guld eller silver. Oftast ser man klassiska stilar vara inspirerade av marina inslag.

Vad innebär stilen trend?

Det är en stil som är tuff och vågad samtidigt som den är i enlighet med de absolut senaste trenderna inom inredningsvärlden. Här får verkligen kreativiteten flöda fritt och det finns inga specifika material som är i enlighet med stilen.