Inramningen av bilder är en del av heminredningen som ofta hamnar lite grann i baksätet. Ofta läggs den största vikten på själva tavlorna eller fotona och även om de naturligtvis är mest dominanta spelar även ramarna stor roll för slutresultatet. Genom att rama in dina motiv snyggt ger du ett genomtänkt och intressant intryck till hela hemmet och det finns ett antal tillvägagångssätt.

Med sitt breda sortiment på ramar kan du hitta allt du behöver på https://dearsam.se/, inklusive posters för barn och vuxna. Du kan också hitta inspiration på hur andra kunder inrett sina hem och du kommer garanterat bli nöjd med resultatet. Läs vidare om hur du kan experimentera med olika tekniker, motiv och placeringar för ditt hems väggar.

Passepartouts och minimalism

Om du är förtjust i den trendiga, skandinaviska minimalismen är det viktigt att både dina bildmotiv och ramar är ytterst diskreta och enhetliga. Välj gärna motiv i svartvitt eller gråskala och rama in med smala ramar. Placera bilderna med stora avstånd och var sparsam med hur många du sätter upp. I ett spartanskt hem är det extra snyggt med passepartouts och de får gärna ha ganska stor marginal, det vill säga ett ordentligt avstånd mellan bilden och ramen.

Gör en tavelvägg

Tavelväggar är en riktigt kul trend som ger liv och rörelse i ditt hem. Du kan välja ett antal ramar i samma storlek eller variera friskt, men tänk på att sätta upp allt prydligt och geometriskt för att undvika kaos. Några smarta upphängningsråd är att ta hjälp av ett vattenpass och att ha en bra plan. Du kan till exempel sätta upp fyra stora bilder i en stor fyrkant eller placera dem över väggen som en trappa. Blanda storlekar och former och gör ett kul kollage där motiven följer ett visst tema.

Brokigt och blandat

Det är också kul att bryta mot reglerna och gå den rakt motsatta vägen mot allt vad minimalism och geometri heter. Skaffa ramar i helt olika färger och storlekar och blanda hejvilt mellan bilderna. Resultatet blir lekfullt och kreativt och passar särskilt dig som har en färgstark och konstnärlig personlighet.