En fondvägg är verkligen något som får åsikterna att gå isär. Vissa tycker det ger rummet en helt speciell karaktär och andra tycker bara att det ser billigt ut. Men det går att lyckas med en fondvägg om man bara tänker till lite. Ett tips är att välja en fondvägg i ungefär samma kulör som resten av väggen. Annars är det lätt hänt att det blir väldigt skrikigt och inte passar in med resten av inredningen. Undvik även att göra en fondvägg där det finns många fönster eller dörrar då resultatet oftast inte blir så bra som man tänkt.

Ta dig tid att välja tapeter

Att välja fondvägg är inget som du ska stressa fram. Jämför flera olika alternativ och kom fram till vad det är du söker efter. Hos https://www.familjetapeter.se/ finns ett brett urval av olika tapeter som säkerligen kan passa dig och det rum du ska tapetsera om i. De har även flera varianter med mönster om det är det som du är ute efter. Glöm inte heller ha i åtanke att du kanske en gång kommer sälja din bostad. Då är det bra att satsa på en lite neutralare fondvägg eller helt enkelt tapetsera om innan ni lägger ut bostaden till försäljning.

Matcha fondväggen med andra möbler i rummet

Ett tips för att göra rummet mer enhetligt är att låta färgen på fondväggen återkomma på andra ställen i rummet. Om du har en fondvägg med blommönster kan du till exempel låta detta mönster återkomma i soffkuddarna eller sängkläderna om det rör sig om sovrummet. Om du har en enfärgad fondvägg kan du ha samma färg på gardinerna eller kanske soffpläden. Då kommer det se ut som du har haft en tanke med rummet och det ger en mer enhetlig känsla som gör det enkelt att trivas.