En trend som dök upp inom mäklarbranschen för några år sedan var det som kallas för homestyling. Det innebär att man inreder sitt hem med syftet att göra det så attraktivt som möjligt inför en husvisning och försäljning.

Att homestyla sitt hem omfattar bland annat att man ska ta bort alla personliga detaljer i hemmet inför visningen, som fotografier, dekorationer som barnen gjort eller lappar på kylskåpet. Man vill att de potentiella köparna ska kunna se sig själva i huset, och därför vill man ge sken av att ingen annan bor där nu.

Ett annat klassiskt homestylingtips (vars effekt dock har ifrågasatts) är att baka bullar precis innan visningen, för att den där hemtrevliga och goda bulldoften ska ligga i luften när köparna kommer på besök. Det ska då undermedvetet få dem att känna sig mer som hemma i huset, och göra dem mer köpsugna.

Även om vissa aspekter av homestyling numera har blivit så klichéartade att de inte längre fungerar, finns det fortfarande stor efterfrågan på mäklare och inredningsdesigners som erbjuder liknande tjänster. Om du är en av dem, och du vill ha en betalningslösning som gör att du får in dina pengar snabbt, är lösningen enkel: sälj fakturor. På det sättet kan du koncentrera dig på att inreda dina kunders hem så bra som möjligt, utan att oroa dig över betalningen.