En trend som blivit allt större de senaste åren är att inreda sitt hem personligt med loppisfynd och inredning som man har köpt second hand. Det är inte heller svårt att förstå varför denna trend har blivit så populär – second hand-shopping innebär små prislappar, miljövänlig konsumtion och personliga föremål. Men det kan också vara en utmaning att handla inredning second hand, då man ofta får leta igenom många butiker för att hitta ett enda guldkorn. Här kommer därför några tips som kan göra letandet lättare.

Det första man kan göra för att underlätta för sig själv är att leta efter fynd online. Det kan dock i vissa fall vara lika tidskrävande som att leta i fysiska butiker, eftersom det finns en så stor mängd annonssidor och ett sådant enormt utbud av annonser. En tjänst som verkligen kan underlätta då är Allaannonser, där man med en enda sökning kan leta på de flesta annonssidorna online. Letar man till exempel efter en byrå, ett nytt soffbord eller en annan möbel kan man med andra ord enkelt se vad internet har att erbjuda.

Om man hittar något man skulle vilja köpa på nätet är det dock viktigt att man kan åka och titta på möbeln innan man köper den. Man ska inte vara rädd för att investera en större summa i en begagnad möbel, men det förutsätter att den är i gott skick och av god kvalitet. Därför måste man kunna inspektera möbeln från alla vinklar, och till exempel känna om den är skön att sitta i eller om den gnisslar när man öppnar luckorna. Saker man ska hålla utkik efter är möbler gjorda i naturmaterial som är gediget tillverkade – det signalerar kvalitet, och även ett högt andrahandsvärde, vilket betyder att man sannolikt kan sälja dem igen om man skulle tröttna på dem.

Slutligen kan det vara bra att ha i åtanke att man ska försöka undvika att fastna vid detaljer som textilier eller färg – en byrå är lätt att måla om, och en stols sittdyna kan enkelt kläs om med nytt tyg. Har man en bra grund går det med andra ord att göra ett second hand-fynd personligt.