Det är många som har en väldigt liten lägenhet. En överlägsen majoritet av alla studenter har en etta på cirka 26kvm och det är förståeligt om man anser att det känns väldigt litet. Men det finns några olika tips och tricks som man kan ta sig an för att göra så att lägenheten inte känns ås himla liten, det handlar mycket om färg och form och att tänka strategiskt när man inhandlar diverse möbler som ska in i studentlägenheten.

Många tycker att det är en stor utmaning men om ni läser detta inlägg så är ni villiga att ta er an utmaningen och göra er lägenhet till ett riktigt hem för er studietid.

Ordna en stor sänggavel till din säng, och den bör vara vit. Genom att använda sig av en större sänggavel som är vit. Genom att ha en större sänggavel så känns det inte längre som att sängen är lika stor.

Våga använda vitt till flera saker till samma område. Vit färg på inredningen är en av de största nycklarna till att få ens lägenhet att kännas större. Att t.ex. ha ett vitt överdrag på sängen samt ett vitt matbord och fler vita saker gör att lägenheten känns mycket rymligare.

För att göra utsidan lite mer hemtrevlig så är en markis en jättebra investering som kommer att göra så att du verkligen känner att du kommer hem. Du finner jättefina markiser till både dina fönster och din balkong här på markiser Stockholm.

Genom att dekorera väggar med antingen speglar och/eller tavlor ger rummet ett bättre djup och så använder man faktiskt mer av lägenheten. Ett smidigt knep är att ha en spegel mittemot sängen. Reflektionen från spegeln ger rummet ett bättre djup och lägenheten känns inte lika liten. Om möjlighet finns så kan man välja att ha spegeldörrar till ens garderob. Då fyller den “väggen” flera funktioner och är både stilrent som det är praktiskt.

Något som var populärt när det kom men som sedan tappade populäritet har nu blivit populärt igen. Att införskaffa en utfällbar säng.  Sängen är oftast den största möbeln i en studentlägenhet, och genom att kunna fälla upp sängen så får man genast mycket mer rum.

Om du har en säng som inte är uppfällbar så finns det hopp för dig också. Du kan spara väldigt mycket utrymme genom att förvara saker under sängen. Det finns mycket stilrena lådor som är anpassade för att ligga under sängen. Dessa lådor är jättepraktiska med tanke på att de både är ett snyggt tillägg till sängen och praktiskt då man kan förvara väldigt mycket under sängen.