Inredning är ett sätt att uttrycka sig. Genom att inreda sitt hem på ett visst sätt berättar man mycket om vem man är och vad man har för personlighet. De flesta nöjer sig med att agera inredare i sina egna hem, men många vill ta det steget längre och arbeta med inredning på heltid. Den drömmen behöver faktiskt inte heller vara så långt borta. Idag finns en mängd olika arbetstillfällen för duktiga inredare och dessutom många olika inriktningar man kan välja. Kanske vill man vara egen företagare eller så vill man arbeta med inredning hos ett större företag? I den här texten kommer vi att ta upp några av de arbetsmöjligheter som finns för inredare, men även vilken typ av utbildning man behöver.

Vilka typer av jobb finns det för inredare?

Om ditt stora intresse är inredning och du brinner för saker som höstens inredningstrender 2017 och färgsättning så är det kanske en karriär inom just detta område du ska satsa på? Möjligheterna är många när man vill arbeta med inredning. Många duktiga inredare börjar faktiskt sin bana som inredningsbloggare. Om du vill mjukstarta kan du alltid börja med att bygga upp en blogg och presentera ditt eget hem på den. Det i sin tur kan leda till många möjligheter om du är duktig. Du kan också arbeta som inredningskonsult. Det arbetet går ut på att du hjälper både företag och privatpersoner att skapa fina miljöer både på kontor och i hem. Vill du utmana din kreativa ådra lite extra så kan jobbet som dekoratör vara väldigt givande för dig. Här arbetar du med att skapa vackra miljöer i främst butiker. Yrket som inredare utvecklas hela tiden och nya möjligheter dyker upp. Kanske kommer du själv på en lysande och unik idé som tar dig närmare inredardrömmen?

Kan man utbilda sig till inredare?

Idag finns många utbildningar som kan hjälpa dig bli en inredare, allt från korta kurser i privat regi till utbildningar på högskolenivå. På Konstfack i Stockholm eller på högskolan för design och konsthantverk i Göteborg kan du till exempel utbilda dig till inredningsarkitekt. Det finns även distanskurser i privat regi för dig som kanske behöver sköta ett heltidsjobb samtidigt som du utbildar dig till inredare. Vill du bara fördjupa dina kunskaper så kan du välja att läsa en kortare kurs inom ett speciellt område. För dig som redan är inredare kan det också vara bra att utöka dina kompetenser. Välj till exempel en bra ledarskapsutbildning Malmö så kan du sedan ansvara för ett helt team inredare. Vägarna mot att bli inredare är kort sagt många. Det gäller bara för dig att välja den som passar dig bäst.