Alla hem har ett badrum, och det är lätt att glömma bort att man faktiskt kan välja att inreda badrummet på ett vackert sätt. Det är värt att lägga ner lite extra tid på att göra badrummet hemtrevligt. Vi tillbringar mycket tid i våra badrum varje dag, och att inte göra det trivsamt är därför rätt dumt. Det finns många olika sätt man kan inreda sitt badrum på, oavsett hur stort eller litet det är. Med hjälp av textiler och små detaljer är det lätt att ge det precis den känsla man är ute efter. Det första steget är alltid att se över ytan i badrummet och planera sin inredning utefter det. Se till att du har tillräckligt mycket förvaringsutrymmen så dina saker inte behöver ligga framme. När man väljer att inreda ett badrum bör man komma ihåg att de möbler och föremål man placerar där behöver vara tåliga för fukt så de inte skadas och möglar.

Rent och fräscht är nyckelord

En av de viktigaste sakerna när det kommer till inredning är att hålla badrummet rent och snyggt. Är badrummet smutsigt förkortas livslängden på inredningen, och den får inte heller sin rättmätiga plats. Att hålla rent i badrummet kan ibland vara krångligt eftersom det lätt uppstår kalkavlagringar på handfat, badkar och dusch. Det finns riktigt bra städtips till badrummet som både gör städningen smidig och effektiv, samtidigt som resultatet får badrummet att se helt nytt ut. För att få en fräsch luft kan man placera växter i badrummet. Växterna skall vara sådana som trivs i fuktiga utrymmen, och om badrummet inte har något ljusinsläpp skall de också vara tåliga för mörkare utrymmen. Det finns växter som renar luften, sådana är exempelvis Murgröna, Gullranka och Aralia. Förutom att de hjälper till att hålla luften ren ger de ett genomtänkt intryck till badrummet och blir vackra detaljer i inredningen. Att använda sig av små detaljer i badrumsinredningen är tacksamt. Det är trevligt med doftljus, små vävda korgar av rotting och handdukar i enhetliga färger.

Välj den fasta inredningen med omsorg

Om man väljer att renovera sitt badrum har man ett gyllene läge att skapa den känslan man är ute efter. Det finns många modeller av badkar på tassar som kan hjälpa till att skapa en tydlig karaktär i badrummet. Att välja kakel är något man skall göra med omsorg eftersom det sätter tonen för resten av rummet. Välj en färg som du tilltalas av och som du tror kommer göra sig bra i rummet. När man valt kakel är det också lättare att välja den övriga inredningen, så som skåp och hyllor. De bör vara i en färg och ett material som passar ihop med kaklet så att rummet inte känns för spretigt. Belysning är också ett sätt att påverka hur badrummet upplevs. Man kan välja att ha en lampa, eller att förse badrummet med spots som ger en lyxigare belysning. Kom ihåg att den fasta inredningen du väljer skall vara funktionell, du kommer tillbringa många timmar i badrummet.