Du som så många andra har säkert en hobby som du brinner för och som du älskar att sitta och pyssla med. Att ha en kreativ sida, att inte vara rädd för att prova på olika färgsättningar. Att våga blanda nytt med gammalt är något som en hobbyinredare älskar att göra. Inredning handlar inte bara om färger, tygmönster och möbler. Lampor, tavlor, mattor, prydnadssaker, böcker med mera är också saker som ingår i den hobbyn. Att inspireras av vad man ser i rummet och att kunna göra något kreativt utav det som man kanske har blivit trött på. Släng inte dina gamla möbler utan gör något nytt utav dem. Om du har ett starkt intresse och ett öga för detta, då kanske ett jobb som hobbyinredare är rätt för dig. Det gäller bara att veta hur mycket man ska ta betalt och att tänka på hur lång tid jobbet kommer att ta.

Från ett intresse till ett jobb

Tänk dig att du har en hobby med att förnya saker och ting i ditt hem. Familj och vänner blir alltid överraskade och glada när de ser ditt hem och det ger dem inspiration men de saknar den talang som du besitter. något som börjar som ett intresse kan sedan bli till ett jobb, en dröm som många av oss bär på, men kanske inte vågar förverkliga. På internet kan du lägga upp en hemsida där du visar upp dina olika inrednings projekt, kanske små inredningsdetaljer som du gör hemma, som till exempel tavlor, små fågelburar, gardiner, färgade tyger, ljus och mycket annat. Att ha inredning som hobby är något som man kan ha glädje av hela sitt liv och det är ett roligt, givande, inspirerande och fantasifullt jobb. Man får inte lika mycket betalt som en utbildad inredare, men för många är det glädjen och lyckan man ser i en persons ögon när man har gjort sitt jobb som är den största belöningen. Låt din dröm bli verklighet. Ta vara på den talang du har och gör något med den.

Våga ta steget

Nu sitter du kanske där och tänker på allt det som har sagts här och känner att ja, detta är ju något som du kan. Något som du är bra på. Nu gäller det att börja fundera på var du ska börja och hur. Har du tagit foton på olika projekt som du har gjort? Har du den där lilla extra hobbyn inom inredning där du gör egna små saker hemma som klädda burkar eller tavlor. Ta foto på allt du har gjort som du anser vara viktigt och som du vill att dina klienter ska se. Detta kan kanske bli din väg till att bli en egen företagare. Det är viktigt att du ser till att du får betalt för det du gör och om någon inte betalar dig då kanske det kan även behövas en delgivning men så långt hoppas man inte det ska gå. Lycka till med din hobbyinredning och hoppas det ger dig och dina klienter stor glädje.