Om man bor i hyresrätt eller andra hand kan det iband vara svårt att inreda sitt hem. Det finns en rad olika detaljer som man kan ordna med för att piffa upp ett boende utan att spendera mycket pengar. Man kan måla om väggar, fokusera på möbler som man tycker om och tänka på ljussättning med olika lampor.

Färgsättning som man bör fundera över

Om man flyttar in i en lya där badrummet exempelvis är i en färg som man inte alls tycker om kan man försöka tona ner det man inte tycker om. Man kan exempelvis göra en moodboard kring färger så att badrummet blir mer harmoniskt. Att försöka övervinna genom att stärka med ytterligare en skrikig färg fungerar inte.

Mindre ytor kräver aktsamhet

När det gäller färgsättning bör man försöka skapa en helhet, det vill säga liknande toner i alla rum. Det leder till ett mer harmoniskt hem, där ton med ton ger ett mer öppet intryck. Om man inte alls får måla om, och rummen är i en ganska så skrikig färgskala kan man försöka möblera med möbler som har en mer enhetlig färg. Det går att få bra effekt med små medel bara man tänker till.