Här följer några olika sorters indredningsstilar som är vanligt förekommande i Sverige:

Lantlig inredning

Den lantliga inredningen ser man ofta runt om i de svenska hemmen och urskiljer sig via det rustika temat, där man målar trämöbler vita med en eller två accentfärger. Det är en stil som aldrig blir gammal! Detaljerna är typiska med blommor eller kryssmönster. Materialen skall vara så naturliga som möjligt, gärna bomull, trä eller keramik.

Skandinavisk inredning

Detta är en inredningsstil som karakteriseras av den minimalistiska och enkla inredningen. Interiörerna är oftast vita med färgklickar i svart. Det kan även finnas en accentfärg som ger inredningen mer liv.

Modern inredning

När det gäller den moderna inredningsstilen ser man oftast mycket kontrasterande färger och designen på möblerna är oftast stark och kraftig. Oftast är möblerna insprirerande och livliga, men inte alltid så funktionella. Det skall gärna finnas enorma affischer och tavlor med abstrakta motiv.

Retro inredning

Här handlar det om att omvandla gammalt till nytt och retro är verkligen trenden just nu inom inredning. Att använda gamla möbler har aldrig varit mer poppis!

Marina inredningsstilar

I Sverige är det mycket populärt med en marin inredningsstil. Här syns såklart blå färger, tillsammans med vitt. Detaljerna som syns kännetecknas oftast av havet och det marina livet, så som rep, ankare och nautiska detaljer.

Hollywood glam

Här ser man många olika färger och detaljer som är lyxiga. Om man anlitat en designer som vet vad hen sysslar med kan stilen bli riktigt häftig, men risken är att det lätt blir för fejkat och inte alls speciellt vackert. Alla detaljer skall påminna om en riktigt flashig miljö där pengar inte alls är något hinder.