När det är dags att inreda sitt hem märker man snabbt att det är en hel värld när det gäller inredning och design. Det finns en rad olika stilar som man kan välja, olika affärer som erbjuder olika sorters möbler och flera olika inspirationskällor som man drunknar i. Här följer några tips som man bör tänka på när det väl är dags att inreda sitt hem.

Undvik att köpa alla möbler från samma ställe

Ibland kan man hamna i en situation där man vill köpa allt från ett och samma ställe. Många butiker är duktiga på att inreda olika miljöer så att köparen skall komma in och vilja ha allt. Tänk på att hemmet då också kommer likna en butik och säkerligen kommer ditt rum inte alls vara orginellt. Personlighet i ett rum är viktigt, så att därför blanda från olika butiker är inte alls dumt. På så sätt skapar man en miljö som är ens egen, som visar ens personlighet, vad man gillar och trivs med. Ibland är de allra bästa rummen en kombination av nya möbler, med ärvda möbler och olika sorters loppisfynd.

Textilier och dess betydelse

Ibland är det lätt hänt att man glömmer vilka textilier som är viktiga för rummet. Det gäller gardiner, mattor, sängkläder, bordsdukar etc. Textilier ger rummet en mysfaktor och dämpar akustiken så att man undviker ekon. Det gäller att använda textilier som släpper in ljus, så att sätta gardinerna på rätt plats är A och O. Man bör försöka sätta gardinerna så långt upp som möjligt, så nära taket som det går, eftersom det ger en känsla av rymd. Man bör också tänka på vilka kuddar, plädar och liknande som kommer ge den där extra mysfaktorn i rummet.

Att nyttja väggarna när man inreder

Vissa rum kräver en extra tanke när det gäller hur man kommer att nyttja väggarna. Här gäller det ibland att testa sig fram. När man väl placerat möblerna på det sätt som man är ute efter kan man börja testa sig fram med olika inredningsdetaljer som kan placeras på väggarna så som tavlor, skulpturer eller annan dekor. Samma sak gäller med mysbelsning som placeras längs väggarna. Här kan man fundera på om det skall vara en mysbelysning, ett läsrum eller kanske både och.