Väldigt ofta reflekteras vårt mående i inredningen av våra hem. Mår vi dåligt orkar vi sällan lägga kraft på att få vårt hem vackert, medan ett lugnt och lyckligt sinne gärna ser till att även hemmet är fräscht och fint. Hur ska vi då ta oss till den sortens välmående som får oss att vilja sprida glädjen som vi känner inom oss? I den här artikeln har vi några tips.

Börja med planeringen

Börja med att titta dig omkring i ditt hem – hur ser det ut, och vilka känslor får du när du är inom hemmets fyra väggar? Hur skulle du vilja ha det? Skriv ner en lista på saker du vill förändra, lägga till och ta bort, för att skapa en bättre och mer balanserad känsla. Med planeringen i ryggen kan du alltid komma tillbaka till den, eventuellt göra förändringar och se på dina framsteg. Allt eftersom du mår bättre kan du mycket väl få känslan att du vill få hela ditt hem vackert på en gång. Men är ekonomin ansträngd kan du lova dig själv att åtminstone fixa en eller två saker per månad, beroende på vad du klarar av.

Inspirera dig själv

Om ditt dåliga mående går väldigt djupt kan du behöva professionell hjälp, men handlar det om lättare problematik finns mycket du kan göra på egen hand. Även i svårare situationer kan du göra mycket själv som kommer stötta ditt tillfrisknande. Ett av våra råd är att se till att röra på dig. Många blir avskräckta och tror att de måste börja på gymmet direkt, men det krävs inte alls om du inte själv vill dit. Börja med att skaffa dig lite härliga träningskläder, undersök om till exempel Kari Traa har outfits på rea då de är både bekväma och snygga. Sedan väljer du själv om du vill träna hemma, ge dig ut och löpa eller bara ta raska promenader. Konditionsträning är grymt bra för hela kroppen, inte minst för att göra hjärnan alert och piggare. Lägg till några nya goda vanor när du står i köket och ska laga mat – mer grönsaker i regnbågens färger, vattenlösliga fiber och mycket vatten utspritt under dagen, bär, frukter, nötter och nyttiga fetter.

Redan med de här två bitarna – rörelse och bra mat – har du kommit en bra bit på väg till bättre mående. Upplever du mycket stress eller att du över lag har svårt att fokusera är yoga och meditation väldigt bra verktyg. De gör även att du sover bättre, och då sömn är vår allra bästa och mest nödvändiga typ av återhämtning är det väldigt viktigt att jobba med de bitarna. Allt eftersom du mår bättre kan du beta av punkterna på din inredningslista, och innan du vet ordet av kommer ditt nya välmående avspeglas i ditt vackra hem, som nu är fullt med nya härliga vibbar!