Innerdörrar är kanske inte det första som byts ut när du tänker på renovering eller upprustning av ditt hem. Men har du inte någon gång varit hemma hos någon och uppmärksammat vilka fina dörrar de har? Bra innerdörrar av kvalitet går att behålla länge, så det är inget du bör behöva byta ut för jämnan. Men var det längesedan du rustade upp med nya innerdörrar, så kan det vara en bra chans till förändring i hela inredningen.

När det är dags att välja nya innerdörrar är det lite olika faktorer du kan vilja se över. Ska de öppnas som den vanliga dörrmodellen eller kan skjutdörrar passa bättre? Ska de vara klassiska eller moderna? Vita eller vara av ett träslag som får ta plats i inredningen? Det här är mestadels en fråga om din smak och stil, så med ett bra utbud av kvalitativa svensktillverkade innerdörrar hittar du säkert det du söker.

Vita och stilrena innerdörrar

Vita innerdörrar ger ofta ett stilrent intryck, som antingen kan kännas traditionella och klassiska eller gå åt en mer modern stil. Vita innerdörrar passar troligen bra in i vilket hem som helst, och det är inte svårt att matcha med resten av inredningen. Så oavsett om du väljer vita fönsterdörrar eller innerdörrar med glas, så passar de mest troligt in bra i hemmet.

Bryt av vitt hem med trä

Något som är väldigt populärt här i Sverige, är vita eller ljusa hem som ger ett luftigt och fräscht intryck. Men om det blir för mycket ljust kan det vara fint att bryta av med något i trä, exempelvis snygga innerdörrar i ek eller furu. Innerdörrar i furu bryter av något så att det händer något mer än i ett rum med bara vitmålade väggar och vita möbler. Om du är mer för innerdörrar i ek så kan de ge en varm och mysig känsla i rummet. Hur mycket du vill blanda olika träslag i hemmet, beror faktiskt till stor del på din smak. I vissa perioder är det modernt att mixa flera träslag och i andra ska det vara strikt med ett och samma träslag, men du ska ju trots allt trivas i ditt hem mer än under en trendperiod så det är bara att känna av vad du själv tycker. Vill du hålla det mer enhetligt så kan det var snyggt med dörrar och dörrkarmar i samma träslag som golvet.