En matta gör faktiskt mer för ett rum än vad man kanske tänker på. Den skapar snabbt en mysig atmosfär och hjälper även till att dämpa ljud vilket kan vara skönt om du bor i lägenhet. Idag finns det ett stort utbud av mattor i olika färger och mönster som passar alla slags rum. En del ser ut som vackra målningar som blir en snackis i sig. Se till att den passar in med resten av möblerna i rummet för ett enhetligt intryck. Ett rum känns sällan komplett innan du har lagt in mattor.

Varma och härliga ullmattor

Det finns knappast något mer klassiskt än en härlig ullmatta som gör sig bra i alla rum. Hos Trendcarpet kan du välja ut en stilren ullmatta att ha i köket, sovrummet eller varför inte vardagsrummet. Det finns både tjockare och tunnare varianter beroende på vad du föredrar. De kommer i neutrala färger som passar med all slags inredning. En ullmatta passar även i uterummet om du skulle vilja göra det lite mysigare här.

Satsa på miljövänliga mattor

Idag är det en fördel om vi har ett klimattänk i allt vi gör. Det gäller även när du ska köpa dina nya mattor. Idag är det möjligt att köpa snygga mattor som är tillverkade av 100 % återvunnet material. Titta också så att de inte är tillverkade med onödiga kemikalier. Det kan kanske särskilt viktigt i barnrummen där det gärna blir lek på mattan. Kolla därför efter hållbara mattor som kan passa i din bostad.

Mjuka och härliga mattor till sovrummet

I ett kallt land som Sverige kan det vara extra härligt med en mjuk och gosig matta i sovrummen. Det är inte särskilt trevligt att sätta ner sina fötter på ett kallt golv en tidig vintermorgon. Därför är det smart att lägga en fluffig matta under eller vid sidan av sängen. Välj gärna en större matta som täcker en stor yta bredvid sängen. Tänk på att sovrummet ska vara en plats för sömn och avkoppling och att du därför bör satsa på neutrala färger. En härlig matta i vitt eller grått är perfekt för sovrummet. Den ska självfallet matcha med resten av tygerna och färgerna som du har valt att inreda sovrummet med. Välj gärna en lite större matta om du tvekar mellan två olika modeller i just sovrummet.